כניסה
למנויות
צרו קשר

לביבות כרישה אפויות

לביבות כרישה אפויות:

רכיבים:

3 כרישות בינוניות או 2 כרישות גדולות 
1 בצל 
מלח
פלפל שחור
4-5 כפות קמח עדשים או קמח חומוס

אופן הכנה:

קוצצים את הכרישה לפרוסות דקות, אם החלק הירוק עייף ונבול מורידים אותו.

קוצצים את הבצל.  מעבירים את הכרישה והבצל לסיר בינוני ומוסיפים 1/3 כוס מים, מבשלים על אש בינונית כ 40-50 דקות או עד שהכרישה מתרככת מאוד וכל המים מתאדים. 

במידת הצורך מוסיפים מים לאידוי ונערבב כל כמה דקות כדי לוודא שלא ישרף. 

חשוב לייבש לחלוטין את הכרישה לפני שנעבור לשלב הבא. מחממים תנור ל – 200 מעלות.

מניחים נייר אפייה על תבנית תנור ומשמנים אותו מעט בעזרת מברשת טבולה בשמן זית או ספריי שמן. מעבירים את הכרישה המבושלת לקערה ומוסיפים מלח, פלפל שחור ו4 כפות קמח עדשים, מערבבים מעט ובודקים את המרקם: מנסים ליצור קציצה, אם העיסה מתאחדת בקלות והקציצה "מחזיקה" הקציצה מוכנה. אם הקמח לא השתלב בבלילה והיא לא יציבה מוסיפים כף מים, עושים את הבדיקה שנית ובמידת הצורך מוסיפים עוד כף מים. (אני לא הוספתי מים, תלוי עד כמה ייבשנו את הבצל והכרישה בשלב הקודם) 

באמצעות ידיים רטובות יוצרים קציצות מהעיסה ומניחים על הנייר המשומן, משמנים מעט את הקציצות מלמעלה בעזרת ספריי שמן או מברשת עם שמן זית. אופים כ 15-20 דקות או עד שהקציצות מזהיבות מכל הצדדים.

יוצאות 15-20 קציצות

 

איך נתייחס:

כל המתכון כ 730 קלוריות, מחלקים בכמות שיוצאת כדי לדעת כיצד להתייחס.

לי יצאו 18 (כ 720 קלוריות למתכון) לפי 18 יחידות נתייחס לכל 2 כמנת פחמימה או כפחמימה משולבת חלבון.

 
להאמין. לפעול. להגשים.